Möt våren i Halmstad

Det är vår. Knoppar brister, färgprakten sprider sig, vi beger oss ut. Ut i naturen, ut för att fiska, ut på golftur, ut med husbilen, ut med motorcykeln, ut på uteserveringar. Vi möter våren ute i Halmstad.

För att få aktuella tips året runt Anmäl dig till vårt nyhetsbrev. Vill du gärna hålla vårt vårmagasin fysiskt i din hand? Beställ ett magasin, så postar vi det senaste numret kostnadsfritt hem till dig. Nedan hittar du allt i årets vårmagasin och ännu fler tips.

Vänner skrattar på en uteservering

Foto: Minna Elisa

Uteserveringar och sköna häng öppnar upp

Är du ute efter god mat och schysst häng? Vi har samlat tips på sköna häng och spännande matupplevelser som du vill besöka, oavsett om du är ute efter ett skönt trädgårdshäng, samtal över bordsgränser eller bara sann hyggeanda - med influenser från Spanien, Mexiko och Danmark.

Längtar du efter att få njuta av god mat och dryck på en uteservering i goda vänners lag? Du är inte ensam. Att få sitta ner med solen i ansiktet och umgås ser de flesta fram mot. Den 1 april är vanligen startskottet för flera restauranger i Halmstad. Då börjar flera restauranger och caféer ställa ut sina bord och stolar på både torg och gågator. Säsongen för uteserveringar här.

The Bull´s på Lilla torg är Halmstads största uteservering med vällagad och rustik mat i gemytlig atmosfär. Letar du efter Halmstads soligaste uteservering? Då ska du besöka Cortado Coffee Shop på Norre torg. På Söderpiren på Västra stranden njuter du av maten i en härlig havsmiljö.

Rhododendronparken i Halmstad

Rhododendronparken. Foto: Patrik Leonardsson

Njut av natur, vårblommor och primörer

Vad som kanske kännetecknar våren mest är alla knopparna i träden och blommor som blommar. Naturen grönskar, fåglarna kvittrar och landskapet blir levande. I Halmstad erbjuds mängder av platser att åskåda vårblommor av alla möjliga sorter. Nedan har vi samlat tips på var du kan uppleva vårens blommor och promenader som passar våren lite extra. Och missa inte vårens primörer i gårdsbutikerna!

Vårens primörer i gårdsbutikerna

Snart hittar du vårens efterlängtade primörer i gårdsbutikerna. Söta morötter, pigga rädisor och små, små potatisar för att inte tala om den halländska sparrisen. På de sandiga åkrarna runt Vilshärads Gårdsbutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. trivs sparrisplantorna lite extra bra. Närheten till havet tros vara en anledning då sparris är en strandväxt. Redan på 50-talet odlades det sparris i Vilshärad och fortfarande går det att hitta vildväxande plantor
som härstammar från den tiden. Spana även in utbudet hos Slättåkra Närproducerat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Susegård Gårdsförsäljning. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

barn plockar grönsaker i Vilshärads Gårdsbutik i Halmstad

Foto: Vilshärads Gårdsbutik

Rhododendronparken

Rhododendronparken är belägen i Tylösand strax utanför Halmstad. Parken är ett populärt besöksmål, speciellt under våren. De vackra rhododendronbuskarna brukar slå ut någon gång från mitten på maj till början på juni och skapar en sagolik plats. Håll även utkik efter de lite mer anonyma buskarna katsura, eller kakbuske som de ibland kallas, som avger en doft av nybakade kakor när löven så småningom börjar falla.

Askarebyggets blåsippor

Besöker du Askarebygget i Simlångsdalen vid rätt tid på året möts du av ett hav med blåsippor. Du har störst chans från april till maj. Platsen ligger vid gården Askarebygget, nordost om Simlångsdalen. Efter du kört genom gården finns en parkeringsplats. Gå längs den övre stigen så kommer du till de vackra fälten av den fridlysta blåsippan.

Blommor i Norre Katts park i Halmstad

Norre Katts park

Norre Katts parks blomsterprakt

Det är svårt att hitta en färggladare plats än vid den lilla dammen i parken när blommorna breder ut sig. Det blir ett magiskt område tillsammans med ankorna som simmar i vattnet, den lilla vita bron över dammen och den gula lilla byggnaden, Rotundan, på kullen. Slå dig ner på en av bänkarna och absorbera alla vackra uttryck! Azaleornas förtrollande färger och de olika trädens lummiga skydd.

Galgberget med vitsippor och liljekonvalj

Uppe på Galgberget finns flera platser med vackra blommor. Följer du den upplysta slingan kommer du passera bland annat mängder av vitsippor och liljekonvaljer. Besök också utsiktstornet, här blommar flera vackra rhododendronbuskar. Vill du se ännu fler vitsippor? Besök Möllegårds naturreservat för att hitta vita hav av vårtecken!

Tittar ut ur gömsle på Långhultamyren i Halmstad

Långhultamyren

Orrspel i Långhultamyren

I naturreservatet Långhultamyren Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du uppleva något unikt tidiga morgnar från mars till maj. Åk hit tidigt, eller övernatta i gömslet, och skåda orrspelet. Orrens spel är starkt, bubblande och något duvlikt. Det är en upplevelse du sent kommer glömma!

Guds gröna ängar

Skipås naturreservat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., eller "Guds gröna ängar" som det kallas i folkmun, är ett vackert naturområde med betesmarker, vacker bokskog och rik vårblomning. Kom en tidig vårmorgon och lyssna på fågelsången och gå på blåsippsjakt i östsluttningen.

Prins Bertils stig i Halmstad

Prins Bertils stig

Promenader med vårkänsla

Runt om i Halmstad finns flera härliga dagsturer. Den lättillgängliga, 18 km långa, kustvandringen längs Prins Bertils stig passar året om med sin varierande natur. Enligt många så är stigen, som sträcker sig från Halmstad slott i centrum till Möllegårds naturreservat, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. en av Hallands vackraste. En annan central vandringsled är Fylleåleden. Vandra längs vacker och naturskön miljö. Under våren 2021 kommer en ny etapp öppna och knyta ihop leden från Fyllebro till naturreservatet Hagön Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. vid Östra Stranden. Innan den nya etappen öppnas är leden 6 km lång.

Cirka 9 kilometer öster om Halmstad ligger Skedala skog. Ett mycket populärt strövområde som erbjuder flera olika leder i varierande svårhetsgrader. Lederna sträcker sig från 3,9 till 7,7 kilometer. En bit längre öster ut hittar du Simlångsdalens vandringsleder med sin otroligt vackra natur. Förutom ett flertal naturreservat finns här ett tiotal vandringsleder som går igenom vild natur, längs vackra sjöar och genom trolsk sagoskog.

Vill du känna på vildmarkslivet i några dagar eller bara göra en dagsutflykt ute i naturen? Oavsett om du är en rutinerad vandrare eller om du är ute efter ett kortare äventyr över dagen passar Hallandsleden perfekt. Du anpassar turen med hjälp av etapperna som är av skiftande längd och svårighetsgrad.

Påskägg i videbuske

Foto. Werner Muenzker, Mostphotos

Evenemang, påsk, valborg och kosläpp

Aktuella evenemang med senaste uppdateringar hittar du alltid i vår evenemangskalender.

Påsk och påsklov

Gå på påskmarknad i Halmstad city. Under långfredagen och påskafton gästas Stora torg av Halländsk Matkultur – en marknad där du har möjlighet att handla lokalt och närproducerat. Passa även på att gå tipspromenaden. Mer om påsk i city på halmstadcity.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Även på Harplinge Lantmän arrangeras en påskmarknad Länk till annan webbplats. onsdagen den 13 april. Här hittar du mat och dryck från lokala tillverkare.

Du hittar fler evenemang under påsken i de tre kalendrarna nedan.

Evenemang i påsk 14–18 april

Här hittar du allt som händer i Halmstad i påsk.

Filtrera

Kategorier

Kategorier

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Harry Potter quiz
  14 – 18 april 2022
  Hur mycket kan du om den magiska Harry Potter-världen? Enklare och svårare frågor för den som är riktigt insatt i Potte...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: FULLSATT - Teknikkul för barn på påsklovet
  14 april 2022, 09.00–12.00
  Nitaregatan 7
  Är du 7-12 år? Kom och möt en minirobot, spela digital bowling eller piano. På Teknik- och entreprenörsskolan KomTeks l...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på padel
  14 april 2022, 10.00–11.30
  Söndrumshallen
  Du som är mellan 7-15 år är välkommen att prova på padel i Söndrumshallen. Ta med lämpliga kläder för fysisk aktivitet....
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv Kombihall - påsklovsspecial
  14 april 2022, 10.00–16.00
  Kombihallen
  På skärtorsdag anordnar vi ett Aktiv Kombihall påsklovsspecial dit du som är mellan 12-16 år är varmt välkommen att kom...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kreativa stationer i utställningen Kottens äventyr
  14 april 2022, 12.00–17.00
  Halmstads konsthall
  I utställningen Kottens äventyr kan du skapa dina egna offentliga konstverk i teckning och akvarell och placera ut på e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skattjakt: Jakten på Ettuk Agilmeh
  14 april 2022, 12.00–17.00
  Halmstads konsthall
  En mystisk väska och ett brev har lämnats utanför Halmstads konsthall. Vem kan ha lämnat den och vad innehåller väskan?...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på badminton - öppet hus
  14 april 2022, 13.00–15.00
  Söndrumshallen
  Är du mellan 7-12 år är du välkommmen att prova på badminton i Söndrumshallen. Vi kör drop-in så det är bara att dyka u...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Akvarellexperiment
  14 april 2022, 13.00–16.00
  Halmstads konsthall
  Med utställningen Kottens äventyr som inspiration experimenterar och provar vi olika sätt att arbeta med akvarellfärg. ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Högläsning för vuxna
  • 14 april 2022, 14.00–14.20
  • 21 april 2022, 14.00–14.20
  • 28 april 2022, 14.00–14.20
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Sitt en stund och lyssna när vi läser högt för dig ur en novell, ett kapitel ur en roman, en biografi, en reseskildring...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Workshop Musikproduktion (för tjejer & icke binära)
  14 april 2022, 14.00–17.00
  Nolltrefem
  Lär dig mer om hur du spelar in och producerar musik i studio. Under trre tillfällen tisdag, onsdag och torsdag på påsk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på basket
  14 april 2022, 16.00–18.00
  Andersbergshallen
  Kom och prova på basketträning för dig som är nybörjare eller har lite erfarenhet. Vi kommer att prova på övningar med ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Yoga & Soundhealing
  14 april 2022, 16.30–18.00
  Kulturhuset Najaden
  Med den här insamlingen vill vi skapa ett initiativ att stödja UNHCRs arbete för att hjälpa krigsdrabbade i Ukraina. Vi...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konsert med Kranium & Bara Gälli
  14 april 2022, 19.00–20.00
  Nolltrefem
  Nu bjuder vi in till konsert. Band från Halmstad och Växjö åker på miniturné! Denna kväll spelar banden Kranium (Växjö)...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Den stora Äggjakten!
  15 april 2022, 09.55–12.00
  Småbåtsgatan 4
  Äntligen är det dags för årets stora Äggjakt på Söderpiren! Vi gömmer 100 ägg i ett område som anges 9.55. Tack vare al...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på karate
  15 april 2022, 10.00–11.00
  Pilefeltsgatan 64
  Alla från 8 år och uppåt är välkomna till Shinbudokai Karate IF för att prova på grunderna i karate enligt stilen shoto...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påsk i City
  • 15 april 2022, 12.00–16.00
  • 16 april 2022, 10.00–16.00
  Stora torg
  Välkomna att fira påsk i Halmstad City! På Långfredagen och Påskafton gästas Stora torg av vårt nya projekt Halländsk M...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: IF Leikin - IFK Fjärås
  15 april 2022, 19.00–21.00
  Halmstad Arena IP
  Fotbollsmatch i division 4 Herr Halland. Inträde: 50 kr Pensionär 30 krMedlemmar kommer in gratis vid uppvisande av med...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Sweden CrossFit Throwdown 2022
  16 – 17 april 2022
  Halmstad Arena
  SWEDEN THROWDOWN ÄR TILLBAKA! Sveriges största CrossFit tävling. Se Sveriges bästa tävla i lag i stora hallen hela heng...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Ishockey kval till 2:an
  17 april 2022, 16.00–18.30
  Växjövägen
  Halmstad Ravens Hockey - a-lag herrar kvalar nu till div 2. Vi har nu 10 matcher framför oss med start 27 mars. Följs o...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på iaido
  17 april 2022, 16.00–18.00
  Halmstad Arena
  Är du 15 år eller äldre är du välkommen att prova på iaido. Iaido är en gammal träningsform där du tränar själv med dit...

Aktiviteter för lovlediga barn 8–18 april

Är du påsklovsledig och letar efter evenemang och aktiviteter under påsklovet. Inga problem. Vi har samlat en kalender för alla lovlediga barn och ungdomar. Titta i vår påsklovskalender nedan eller på Halmstads kommuns lovsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Filtrera

Kategorier

Kategorier

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Pizza- & påskbakning
  8 april 2022, 15.30–19.00
  Zonen - mötesplats för unga
  Vi bakar det som ungdomar önskat med inspiration av påsken. Vi kommer även göra egna pizzor tillsammans. Det kommer var...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Beatmaking workshops
  8 april 2022, 17.00–19.00
  Nolltrefem
  Vill du lär dig göra beats från scratch i musikproduktionsprogrammet FL Studio? Under dessa workshoppstillfällen kommer...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Filmkväll
  8 april 2022, 20.00–22.00
  Zonen - mötesplats för unga
  Under denna kväll kommer vi ha filmkväll i Zonens blackbox, kom och kolla på film med oss! Riktar sig till dig som går ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Harry Potter quiz
  9 – 18 april 2022
  Hur mycket kan du om den magiska Harry Potter-världen? Enklare och svårare frågor för den som är riktigt insatt i Potte...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Nalle Clown har fjärilar i magen - Nalle Laanela
  9 april 2022, 11.00–11.35
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Humor, värme och clownens klassiska väska som är fylld med förundran – följ med på Nalle Clowns upptäcktsfärd där han f...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Filmkväll med Hype
  9 april 2022, 19.00–22.00
  Hype - mötesplats för unga
  Starta påsklovet med att komma och kolla på film tillsammans på Hype! Filmkvällen startar kl 19.00.  För dig som g...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Nalle Clown har fjärilar i magen
  10 april 2022, 14.00–14.45
  Getinge bibliotek
  Nalle Clown har fjärilar i magen - Nalle LaanelaHumor, värme och clownens klassiska väska som är fylld med förundran – ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påsklovsläger på Travskolan
  • 11 april 2022, 08.30–14.30
  • 12 april 2022, 08.30–14.30
  • 13 april 2022, 08.30–14.30
  Halmstadtravet
  Är du mellan 8-15 år är du välkomna till travläger på Halmstadtravets travskola måndag till onsdag klockan 08.30-14.30 ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på karate
  • 11 april 2022, 10.00–11.00
  • 13 april 2022, 15.00–16.00
  • 15 april 2022, 10.00–11.00
  Pilefeltsgatan 64
  Alla från 8 år och uppåt är välkomna till Shinbudokai Karate IF för att prova på grunderna i karate enligt stilen shoto...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kreativa stationer i utställningen Kottens äventyr
  11 – 14 april 2022
  Halmstads konsthall
  I utställningen Kottens äventyr kan du skapa dina egna offentliga konstverk i teckning och akvarell och placera ut på e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skattjakt: Jakten på Ettuk Agilmeh
  11 – 14 april 2022
  Halmstads konsthall
  En mystisk väska och ett brev har lämnats utanför Halmstads konsthall. Vem kan ha lämnat den och vad innehåller väskan?...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på badminton - öppet hus
  • 11 april 2022, 13.00–15.00
  • 13 april 2022, 13.00–15.00
  • 14 april 2022, 13.00–15.00
  Söndrumshallen
  Är du mellan 7-12 år är du välkommmen att prova på badminton i Söndrumshallen. Vi kör drop-in så det är bara att dyka u...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Bokvikning igelkott
  11 april 2022, 13.00–15.00
  Stadsbiblioteket i Halmstad
  Vi firar att kottepromenaderna hunnit bli 10 år. Gamla böcker blir något annat när vi viker sidorna. Vik din egen igelk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Tillgänglighetsanpassad skaparverkstad
  11 april 2022, 14.00–15.00
  Söndrums bibliotek
  Välkomna till skaparstund på Söndrums bibliotek! Vi håller extra öppet för barn med funktionsnedsättning. I en lugn mil...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Crazy Quiz på Horizonten
  11 – 12 april 2022
  Horizonten
  Måndag 11 april kan du tävla i Horizontens Crazy Quiz! Crazy Quiz är en frågesport som är i fyra kategorier som är följ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prison island
  11 april 2022, 14.30–16.30
  Halmstad Aktivitetscenter
  Är du laddad för en utmaning utöver det vanliga? Då är du välkommen till United för att pröva er förmåga att lösa gåtor...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påskpyssel med tjejverksamheten
  11 april 2022, 16.30–18.00
  Zonen - mötesplats för unga
  Kom och pyssla med vår tjejverksamhet med inspiration av påsken! Vi kommer måla påskägg i skapandesalen och göra andra ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Designa din egen t-shirt
  11 april 2022, 17.00–19.00
  Hype - mötesplats för unga
  Vill du designa en egen t-shirt? På påsklovet kan du komma och skapa t-shirttryck på Hype. Det finns flera olika tryck ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Tjejverksamhet på Horizonten
  11 april 2022, 17.30–19.00
  Horizonten
  På påsklovet testar vi på att göra eget slime på tjejverksamheten på Horizonten!  För tjejer som går i årskurs 6-9...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skattjakt: Jakten på Ettuk Agilmeh
  11 april 2022, 17.30–18.15
  Halmstads konsthall
  En mystisk väska och ett brev har lämnats utanför Halmstads konsthall. Vem kan ha lämnat den och vad innehåller väskan?...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: FULLSATT - Teknikkul för barn på påsklovet
  • 12 april 2022, 09.00–12.00
  • 13 april 2022, 09.00–12.00
  • 14 april 2022, 09.00–12.00
  Nitaregatan 7
  Är du 7-12 år? Kom och möt en minirobot, spela digital bowling eller piano. På Teknik- och entreprenörsskolan KomTeks l...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påsklovsfotboll för alla
  • 12 april 2022, 09.30–12.30
  • 13 april 2022, 09.30–12.30
  Getinge If
  Alla mellan 6-16 år är välkomna till Getinge IP för att spela fotboll under två dagar på påsklovet. Klockan 9.30-11.00 ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Akvarellexperiment
  • 12 april 2022, 13.00–16.00
  • 14 april 2022, 13.00–16.00
  Halmstads konsthall
  Med utställningen Kottens äventyr som inspiration experimenterar och provar vi olika sätt att arbeta med akvarellfärg. ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Workshop Musikproduktion (för tjejer & icke binära)
  • 12 april 2022, 14.00–17.00
  • 13 april 2022, 14.00–17.00
  • 14 april 2022, 14.00–17.00
  Nolltrefem
  Lär dig mer om hur du spelar in och producerar musik i studio. Under trre tillfällen tisdag, onsdag och torsdag på påsk...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Laserdome
  12 april 2022, 14.40–15.40
  United - mötesplats för unga
  Testat laserdome? Om inte så är det dags! Med sensorförsedda väster på kroppen och futuristiska laservapen i händerna j...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Grilla med oss
  12 april 2022, 16.00–18.00
  Zonen - mötesplats för unga
  Vi bjuder på grillade hamburgare och har olika aktivitet ihop med er på Gröningen. Vi kommer exempelvis spela fotboll e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: FIFA turnering på Hype
  12 april 2022, 16.00–18.00
  Hype - mötesplats för unga
  Tisdag 12 april blir det turnering i FIFA på Hype! Vi spelar på storbildskärm och utmanar varandra i tv-spelet FIFA (fo...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på basket
  • 12 april 2022, 17.00–18.00
  • 14 april 2022, 16.00–18.00
  Andersbergshallen
  Kom och prova på basketträning för dig som är nybörjare eller har lite erfarenhet. Vi kommer att prova på övningar med ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Cosplay-träffar
  • 12 april 2022, 18.00–20.00
  • 19 april 2022, 18.00–20.00
  • 26 april 2022, 18.00–20.00
  Nolltrefem
  Är du intresserad av Cosplay och skapande? Under våren kommer vi ha träffar där du får träffa andra intresserade och ut...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Musikquiz & våffla
  12 april 2022, 18.00–19.30
  Horizonten
  Testa dina kunskaper i Horizontens Musikquiz! Vi bjuder alla som deltar på våffla. För dig som går i årskurs 7-9. Ingen...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på padel
  • 13 april 2022, 10.00–11.30
  • 14 april 2022, 10.00–11.30
  Söndrumshallen
  Du som är mellan 7-15 år är välkommen att prova på padel i Söndrumshallen. Ta med lämpliga kläder för fysisk aktivitet....
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på-dag för barn och unga med funktionsnedsättning
  13 april 2022, 10.00–15.00
  Halmstad Arena
  Tillsammans med föreningslivet och kulturutövare välkomnar Halmstads kommun alla barn och unga med funktionsnedsättning...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Konstpromenad Kottens äventyr
  13 april 2022, 10.00–11.00
  Halmstads konsthall
  Vad tror du hände när Kotten hälsade på konstverken Hopp, Pi, Av tiden flätar jag en plats och Klaras fåtölj? Följ med ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Familjevisning av Halmstads Slott
  • 13 april 2022, 11.00–12.00
  • 13 april 2022, 14.00–15.00
  Halmstads Slott
  Halmstads slott är inget museum, det är en arbetsplats som inte är öppen för besök, minsann! Eller, är det? Jo, under p...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påskmarknad
  13 april 2022, 14.00–20.00
  Harplinge Lantmän
  Påsken är den största mathelgen på hela året, därför gör vi en  Påskmarknad med inrikting på påskens ätbara läcker...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påskmarknad
  13 april 2022, 14.00–20.00
  Harplinge Lantmän
  Påsken är den största mathelgen på hela året, därför gör vi en Påskmarknad med inrikting på påskens ätbara läckerheter....
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Fångarna på fortet
  13 april 2022, 14.00–17.00
  Hype - mötesplats för unga
  Anta utmaningen och delta i Hypes Fångarna på fortet på påsklovet! Samarbeta i grupp för att lösa olika kluriga uppgift...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Äggjakt med Horizonten
  13 april 2022, 14.30–15.30
  Horizonten
  Delta i Horizontens spännande Äggjakt på påsklovet! Undet tävlingen letar vi efter ägg utomhus och varje person tävlar ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påskäggsjakt
  13 april 2022, 15.00–18.00
  Zonen - mötesplats för unga
  Påsken är snart här och nu är det dags för påskäggsjakt. Välkommen att leta efter påskägg med oss inne på Zonen. Det är...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Påskäggsjakt med United
  13 april 2022, 15.00–17.00
  United - mötesplats för unga
  Snart är påsken här, är du redo att leta påskägg med oss? Välkommen att leta efter påskägg med oss inne på United, det ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på luftgevärsskytte
  13 april 2022, 16.00–20.00
  Slättåkragården
  Är du mellan 6-16 år är du välkommmen att prova på att skjuta luftgevär. Vi har all nödvändig utrustning att låna ut. D...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Keramikworkshop
  13 april 2022, 17.00–20.00
  Nolltrefem
  Vill du skapa med keramik? Häng med på keramikworkshop där du får vara kreativ med lera! Vi samlas på Nolltrefem kl 16:...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på självförsvar
  13 april 2022, 18.00–20.30
  Halmstad Arena
  Välkommen att prova att träna jujitsu och lära dig att ta dig loss i några olika situationer. Du får också veta mer om ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Aktiv Kombihall - påsklovsspecial
  14 april 2022, 10.00–16.00
  Kombihallen
  På skärtorsdag anordnar vi ett Aktiv Kombihall påsklovsspecial dit du som är mellan 12-16 år är varmt välkommen att kom...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på att måla graffiti
  • 14 april 2022, 10.00–12.00
  • 14 april 2022, 13.00–15.00
  Halmstadväggen
  Vill du testa dina kunskaper att måla graffiti? Testa att skapa ditt egna konstverk i form av graffiti genom att måla m...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Fotbollsutmaning
  • 14 april 2022, 10.00–12.00
  • 14 april 2022, 13.00–15.00
  Kombihallen
  Är du redo att anta en fotbollsutmaning? Vi välkommnar dig till kombihallen för att prova olika övningar och utmaningar...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Happy Hype Day
  14 april 2022, 12.00–21.00
  Hype - mötesplats för unga
  Missa inte årets Happy Hype Day tillsammans med #ungihalmstad. Denna dag är fullspäckad med aktiviteter för dig som går...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Prova på iaido
  17 april 2022, 16.00–18.00
  Halmstad Arena
  Är du 15 år eller äldre är du välkommen att prova på iaido. Iaido är en gammal träningsform där du tränar själv med dit...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Familjetisdag på Andersberg
  • 19 april 2022, 15.30–17.30
  • 3 maj 2022, 15.30–17.30
  • 17 maj 2022, 15.30–17.30
  Halmstads Kommun Medborgarservice
  Upplevelse, skapande och fika för hela familjen! Klockan 15.30-17.30, föreställningen börjar klockan 16.00. Plats: Fest...

Utställningar i påsk 14–18 april

Här har vi samlat alla utställningar som är i Halmstad under påsken.

Filtrera

 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Kreativa stationer i utställningen Kottens äventyr
  14 april 2022, 12.00–17.00
  Halmstads konsthall
  I utställningen Kottens äventyr kan du skapa dina egna offentliga konstverk i teckning och akvarell och placera ut på e...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Skattjakt: Jakten på Ettuk Agilmeh
  14 april 2022, 12.00–17.00
  Halmstads konsthall
  En mystisk väska och ett brev har lämnats utanför Halmstads konsthall. Vem kan ha lämnat den och vad innehåller väskan?...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning med Olga Semenova, Karl Mårtens & Sonja Hesslow
  14 – 18 april 2022
  Black & White Art
  Vernissagehelg 9-10 april med Olga Semenova, Karl Mårtens & Sonja Hesslow. ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Akvarellexperiment
  14 april 2022, 13.00–16.00
  Halmstads konsthall
  Med utställningen Kottens äventyr som inspiration experimenterar och provar vi olika sätt att arbeta med akvarellfärg. ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vatten
  14 – 24 april 2022
  Kulturhuset Najaden
  Vattenspegel och vattenblänk presenteras med olika tekniker av medlemmar från KKV:s ateljegrupp.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Vatten
  14 – 24 april 2022
  Fiskaregatan 19
  Vattenspegel och vattenblänk presenteras med olika tekniker av medlemmar från KKV:s ateljegrupp.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Ateljé/Galleri Trappan
  14 – 24 april 2022
  Halmstad art & design (HAD)
  Ateljé/Galleri Trappan består av 12 konstnärer som visar målningar, keramik och skulpturer.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Galleri Ladan
  • 15 april 2022, 13.00–16.00
  • 17 april 2022, 13.00–16.00
  • 18 april 2022, 13.00–16.00
  PARADISVÄGEN 1
  Galleri Ladan öppnar till Påsk. Gästutställare Ulla Werkström visar glaskonst, Barbro Holmberg visar glasfusing (smycke...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Fotoutställning med Ljustema
  16 april – 1 maj 2022
  Köpmansgatan 7
  Fotograf Lovisa Nykvist är gästutställare i ateljén.
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Rundtur i museet
  16 april – 28 maj 2022
  Hallands Konstmuseum
  Guidad vandring genom museet med fokus på de konstnärliga gestaltningarna i byggnaden. Guidningen ingår i entréavgiften...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong 2022
  2 april – 29 maj 2022
  Hallands Konstmuseum
  Hallands Konstförenings jurybedömda Vårsalong är en stor konsthändelse i Halland. Årligen lämnar flera hundra konstutöv...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Galleri Vallås
  3 september 2021 – 31 juli 2022
  Vallås Torg
  Projektet ”Galleri Vallås” är ett utomhusgalleri som är värdefullt på många sätt, både i pandemitider och under normala...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Nest Tarik Kiswanson
  30 april 2022, 13.00–13.45
  Hallands Konstmuseum
  Välkommen att följa med på guidade visningar i våra utställningar, visningarna ingår i entréavgiften. Begränsat antal p...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Utställning: Kottens äventyr
  14 – 30 april 2022
  Halmstads konsthall
  Många är säkert bekanta med den förrymda Kotten som stadens femåringar letat efter i ett decennium. Men vem är Kotten o...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Den skapande medeltiden
  17 april – 29 maj 2022
  Hallands Konstmuseum
  Välkommen att följa med på guidade visningar i våra utställningar, visningarna ingår i entréavgiften. Begränsat antal p...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Nest Tarik Kiswanson
  14 april – 1 maj 2022
  Hallands Konstmuseum
  Vi är stolta över att kunna presentera Tarik Kiswansons första utställning på svensk mark sedan hans stora internatione...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Den skapande medeltiden
  14 april 2022 – 14 januari 2023
  Tollsgatan 2
  Medeltiden. Riddare. Pest. Kyrkor. Grå kläder och vidskeplighet. Perioden har kallats ”mörk”, och ordet ”medeltid” har ...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: STILL LIFE
  14 april – 29 maj 2022
  SLOTTSMÖLLAN 10B
  Välkomna till vårens vernissage på The PhotoGallery. Björn Keller och Örjan Henriksson, två legendariska fotografer stä...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Eva Gotemark
  14 april – 1 maj 2022
  Galleri 70
  Eva Gotemark 9/4 - 1/5 Född i Värnamo uppväxt i Limmared i Västergötland. Bor i Halmstad sedan 40 år tillbaka. Gått p...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Oskar Jansson
  14 april – 1 maj 2022
  Galleri 70
  Oskar jansson Lilla Galleriet 9/4 - 1/5 Oskar Jansson, 32, ställer ut ett fyrtiotal målningar i blandteknik, olja och a...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Öppen ateljé
  16 april – 4 juni 2022
  Hallands Konstmuseum
  Välkommen till Hallands Konstmuseums ateljé! Från och med februari är ateljén öppen lördag och söndag kl 12-15. Inspire...
 • Bildbeskrivning saknas för evenemanget: Guidad visning: Vårsalongen
  14 maj 2022, 13.00–14.00
  Hallands Konstmuseum
  Välkommen att följa med på guidade visningar i våra utställningar, visningarna ingår i entréavgiften. Begränsat antal p...
Valborgsfirande med bål i Nissan i Halmstad

Valborgsfirande med bål i Nissan. Foto. Patrik Leonardsson

Valborg

Runt om i Halmstad arrangeras varje år mysiga och stämningsfulla valborgsfiranden. Vi välkomnar sköna maj och sommaren! I centrala Halmstad arrangerar Halmstads kommun ett traditionellt valborgsfirande med majbål på Nissan.

Kosläpp

Har du varit på kosläpp, eller betessläpp som det även kallas? Det är en upplevelse att se alla de glada korna få springa ut på grönbete. I år sattsar Wapnö gård extra på sitt betessläpp. med både betesmeny och möjlighet till ett betessläppaket där även valborgsfirande och övernattning ingår! Mer om Wapnö gårds betessläpp Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ännu fler evenemang

I vår evenemangskalender kan du se ännu fler evenemang både innan och efter påsk

Cyklister i skogen i Halmstad

Foto. Joakim Leihed

Bege dig ut med cykel och motorcykeln

I takt med att vi får varmare och soligare väder börjar också motorcykelsäsongen dra igång. Det är ett utmärkt sätt att utforska nya platser på. Det gäller även Halmstad. Här finns både mindre och större vägar att glida fram på. Ta dig fram genom djupa skogar, vacker kust och mysiga byar som du kan upptäcka längs vägen. Längs Hallands kustväg får du lite av allt, vägen sträcker sig från Halmstad till Falkenberg. Här finns många fantastiska platser väl värda att stanna till vid. Det går givetvis lika bra att åka turen med bilen!

Härliga cykelleder

I Halmstad har vi flera fantastiska cykelleder med varierade destinationer som erbjuder massa sevärdheter på köpet. Välj cykeln och upplev den halländska atmosfären på nära håll!

Eftersom lederna ansluter till varandra kan du enkelt utforma och kombinera din egen cykeltur. Alla lederna nedan passerar Slottsbron vid Halmstad slott. Några av lederna möts även vid andra platser.

Barn fiskar i motljus

Foto: Mostphotos, Katja Kircher

Premiärernas tid – dags för fiske, golf och campingliv

Nu är det äntligen dags att leta fram fiskespöet och putsa golfklubborna. Premiärernas årstid är här. Den första mars drar fiskesäsongen i Nissan och Fylleån igång. Golfklubbarna börjar vakna upp efter vintervilan och välkomnar en ny aktiv säsong. När är din premiär?

Fiske i Halmstad

I Halmstad finns mängder av platser perfekta för fiske. Både i havet, sjöar och åar. Låt oss gå och fiska! Du når enkelt det fiskevatten du väljer genom en cykeltur eller kollektivtrafiken.

vår sida om fiske i Halmstad har vi samlat tips på fiskevatten beroende på vilken typ av fisk du vill fiska. På samma sida hittar du även information om var du köper fiskekort.

Ringenäs Golfklubb i Halmstad

Ringenäs Golfklubb. Foto: Per Nilsson

Säsongen drar igång i Golfhuvudstaden Halmstad

153 golfhål på åtta unika anläggningar i natursköna miljöer. Varje år njuter 10 000-tals golfare av härliga golfrundor i Golfhuvudstaden Halmstad. Välkommen du också!

Golfare kommer till Halmstad för att spela golf, umgås och koppla av. Vi har ett stort utbud av golfpaket att välja mellan, både för dig som söker lantligt lugn, närhet till centrum eller en härlig spakombination.

Kvinna sitter i solstol framför husbil

Foto: Mostphotos, Andrey Armyagov

Dags för campingliv

Med vårens framfart börjar också campingsäsongen dra igång. Campingar är något som vi har gott om i Halmstad. Visste du att längs en 42 kilometer lång sträcka i Halmstad hittar du hela åtta kustnära campingar? Här har du närhet till hav, skog, sjöar, naturreservat, aktiviteter, vandringsleder och mycket mer! Kika in på vår campingsida och hitta platsen du vill upptäcka! Vi har även samlat tips på ställplatser på en separat sida.

Söker du en lite lyxigare campingupplevelse? Då kan vi rekommendera glamping! De flesta glamping­platserna erbjuder ett unikt boende, långt ifrån all stress och endast minuter från det glimrande havet längs Sveriges vackraste kust. Norr om Halmstad, i Steninge, hittar du Bengtzelis mysiga glampingtält Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. beläget i skogen. I Villshärad erbjuder Cozy Glamping, ett mysigt canvastält endast 1,5 kilometer från stranden. En perfekt getaway helt enkelt!

Ungdomar som provar Stand up Paddle på Fylleån i Halmstad

Foto: KiteKalle

Barn och familj – tips för olika åldrar

Till Halmstad är alla välkomna, stor som liten. För våra yngsta besökare har vi samlat guider med 20 tips i varje. Aktiviteter för hela familjen, men som passar barnets ålder lite extra. Välkommen med din familj till Halmstad.

Två personer går längs ån Nissan i Halmstad

Foto: Minna Elisa

Weekend i Halmstad

Våren är perfekt för en weekend. Vi har satt samman förslag på weekendturer till dig. Önskar du något skräddarsytt för just dig? Hör av dig till Halmstad Tourist Center via mejl, telefon eller chatten, nere till höger, så hjälper vi dig att hitta de aktiviteter som passar just din weekend-upplevelse i Halmstad. Välkommen till Halmstad!

Humorgruppen 123 Schtunk

Foto: MP Marjan, Mostphoto

Uppfriskande vårbad

Att kallbad har blivit en grej kan väl ingen ha missat. Har du varit sugen på att testa, men inte kommit till skott? Eller fasar du för att det är för kallt? Då kanske våren är rätt period för dig att komma igång. Inte lika extremt som vinterns kallaste månader men tillräckligt för ett uppfriskande dopp och en mjukstart inför kommande höst och vinter.

Vilken strand väljer du för årets först dopp? På vår sida Kalla bad har vi samlat några badtips för dig som vill prova kallbad.

Halmstad slott

Halmstad slott

Historia

I centrala Halmstad finns flera historiska platser och spännande byggnader från ett tidigt skede. Halmstad har dock inte alltid funnits där staden ligger idag. Fram till 1300-talet var staden placerad vid området som idag heter Övraby och nu består av Övraby kyrkoruin. På 1320-talet började staden flyttas till den platsen som vi i dag känner som Halmstad. Gå en historisk stadsvandring i city och ta del av Halmstads historia.

Mer inspiration och guider

Mer av Halmstad