Deutsch
Dansk

Shoppingtips för mysiga innedagar

Härliga dagar ute i friska luften i alla ära, men att också spendera tid inomhus tillsammans med nära och kära är också mysigt. Innan dess, ge dig ut på en shoppingrunda i city och införskaffa dig allt du behöver för lata dagar inomhus.

Längst ner på sidan finns en karta med butikerna utplacerade.

En person tittar på spel i butiken Drakar & Mazariner i Halmstad

Drakar & Mazariner

Spel, musik och lek

Drakar & Mazariner

Samla ihop familjen runt bordet och duka upp för en traditionell brädspelskväll. Butiken Drakar och Mazariner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har ett brett utbud av bland annat sällskapsspel, så är du sugen på något nytt till samlingen är det hit du ska gå. Här finns till exempel den populära spelserien EXIT – The Game, en form av ”escape room-spel”, där ni tillsammans ska lösa ett problem eller mysterium. Du kan även hyra hem spel, perfekt för dig som får mersmak och vill prova på diverse olika spel.

Musikinstrument på Musikalen i Halmstad

Musikalen

Musikalen

Vad vore livet utan musik? På Norra Vägen 5 hittar du Musikalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och allt du behöver för ditt musikinstrument. Här finns produkter från kända varumärken som Gibson, Ibanez och Pearl till handbyggda gitarrer från Volker Hörauf, gjorda i Traryd. Men framförallt finns här en fantastiskt kunnig personal som hjälper dig att hitta precis det du söker, vare sig du är professionell eller nybörjare!

Backlist

På Kungsgatan 20 hittar du Backlist Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., här hittar du hyllor och väggar fyllda med TV-spel, samlarobjekt men särskilt musik i all sitt slag. Bläddra bland mängder av vinylskivor i backar eller komplettera din CD-samling med den där skivan du aldrig köpte. För visst låter musik bättre från fysiska skivor?

West Comics

På Ryttarevägen 14 hittar du butiken West Comics Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som Jimmy Blixt driver med stor passion. Det första som slår dig när du kommer in är ett hav av serietidningar – allt från klassiska samlarobjekt till nya, importerade nummer direkt från USA. Förutom serietidningar finns här oändligt med samlarobjekt som leksaker, TV-spel, filmer och Pokémon-kort. Missa inte denna unika butik – här finns sannerligen något för alla åldrar och intressen!

LekaLyckaLära

I den personliga lilla leksaksbutiken, LekaLyckaLära Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., på Köpmansgatan i Halmstad finns allt och lite till för de minsta i familjen. Hyllorna är fyllda med ett noga utvalda produkter som alla främjar lek, lycka och lärande. Ett besök här och ni har sysselsättning för många innedagar!

Damaskus hus i Halmstad

Damaskus hus

Fika, mat, dryck och ekologiskt

Damaskus hus

Gillar du kakor? Vem gör inte det. På Fredsgatan 15 hittar du ett av Halmstads mest unika kaféer, Damaskus hus. Här kan du köpa Syriska kakor och baklava fyllda med underbara pistagenötter och ljuvlig honung. Har du inte provat tidigare är det hög tid att köpa med några hem till fikat. Lägg även märke till motiven på väggarna, de är tapetserade med bilder från ägarnas farfars hus i Damaskus.

Köpmansgården

Så fort du öppnar dörren till den anrika gamla butiken Köpmansgården Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., på Klammerdammsgatan, möts du av fantastiska dofter från butikens gedigna sortiment av te och kaffe. Här kan du enkelt fylla skafferiet med värmande drycker inför kalla dagar. Och har du svårt att välja mellan de cirka 200 olika tesorterna, satsa på månadens blandning – eller fråga experterna bakom disken, det gjorde vi!

Te från Köpmansgården i Halmstad

Te från Köpmansgården

Butik Paletti

På Fredsgatan 11 hittar du Butik Paletti Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med schyssta produkter som är snälla för både människor och miljön. Här finns bland annat naturlig och ekologisk hudvård, utan onödiga tillsatser – perfekt för en uppvärmande dusch efter en kall dag! Spana även in deras ätbara delikatesser av högsta kvalité eller deras fantastiska kläder, helt utan bekämpningsmedel. (Flyttar in på Köpmansgatan under våren 2024)

Skapande, böcker och pussel

Garn och en stickad tröja i Ninas sybutik i Halmstad

Ninas sybutik

Ninas Sybutik

Är du en kreativ själ, eller har du kanske alltid drömt om att lära dig sticka? På Ninas Sybutik Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Karl XI:s väg 49 hittar du alla sorters sybehör som spets, brodyr, sidenband, resår, sykorgar eller fullproppade garnhyllor med mängder av olika sorters ullgarn, alpacka-garn, bomullsgarn och mycket, mycket mer!

Böcker och pyssel på Akademibokhandeln i Halmstad

Akademibokhandeln

Akademibokhandeln

I den lokala bokhandeln på Storgatan i city kan du, förutom att frossa bland en massa böcker, även hitta pussel av olika svårighetsgrader. En perfekt aktivitet – både avkopplande och utmanande på samma gång. Och behöver du lite tips på vägen, ta hjälp av den kunniga personalen på Akademibokhandeln! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Antikvariat Viktoriagatan

Finns det något bättre än en bra bok en kylig dag? På Viktoriagatan 5 hittar du Halmstads enda antikvariat. I denna charmiga lokal finner du böcker staplade i högar, uppställda på bord och fullproppade hyllor som når ända upp till taket. Se till att du har gott om tid när du kommer till Antikvariat Viktoriagatan för här kan du säkerligen spendera flertalet timmar och botanisera bland det fantastiska utbudet!

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att öppna i Google maps. För att visa och dölja olika lager, samt för att se alla butiker klicka på ikonen i kartans övre vänstra hörn.

Mer shopping

Guldkorn

Mer av Halmstad