Planera turen och kartor

Du kan självklart välja att börja och avsluta din cykeltur på Hylteleden vart du vill, men börjar du i Halmstad så cyklar du på Hylteleden via Norre Katts park, fotbollsarenan Örjans vall och Slottsmöllan med siktet inställt på Åled.

Du fortsätter färden genom den vackra Nissadalen och rullar så småningom in i landskapet Småland, men befinner dig fortfarande i Hallands län. Du kommer att passera små samhällen och byar, djupa skogar, öppna hagmarker och uppleva vackra sjösystem på din cykeltur genom Hyltebygden.

Den sista sträckan innan du är tillbaka i Halmstad går via Simlångsdalen, en sägenomspunnen och naturskön trakt. Här finns möjlighet att äta, övernatta och många vackra platser att besöka.

Två cyklister i skogen i Halmstad

Foto: Joakim Leihed

Hitta till Hylteleden

Till starten i Halmstad

Starten för Hylteleden ligger vid Halmstad slott. Hit kan du ta dig på flera sätt. Läs mer om tips kring din resa till Halmstad på destinationhalmstad.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tåg och regionbuss
Från Halmstad C / Halmstad resecentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är det cirka 850 meter, cirka tre minuter på cykel eller 11 minuter till fots, till Hylteledens start. Flera tåg så som Öresundståg, Pågatåg, Krösatåg och SJ stannar i Halmstad. Även Hallandstrafikens regionbussar och Flexibus i Halmstad. Sök din resa med kollektivtrafiken via Hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller resrobot.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Färja och flyg
Till Halmstad kan du även resa med Stenalines färja från Grenå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Färjan stiger du av och bordar via Halmstad C / Resecentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan även flyga till Halmstad City Airport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Från flygplatsen tar du enkelt en stadsbuss från hållplatsen Halmstad flygplats in till centrum.

Till Hylte

Till Hylte tar du dig enkelt med Krösatåg till Torup, Kinnared eller Landeryd. Även Hallandstrafikens regionbussar stannar på flera platser i Hylte kommun. Sök din resa med kollektivtrafiken via Hallandstrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Fler tips på hur du hittar till Hylte på Visithylte.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Anslutande leder

Ta en titt på vår karta över Hylteleden för att planera var du ansluter till leden. Vi har även samlat tips på andra cykelleder som ansluter till Hylteleden.

Två personer kollar på karta i mobilen längs Hylteleden

Foto: Joakim Leihed

Kartor

Klicka på ikonen i kartans övre högra hörn för att se kartan i helskärm. Till vänster ser du olika sevärdheter, rastplatser och besöksmål. kartan hämtas från naturkartan.se.

Cyklister i Tylösand i Halmstad längs Kattegattleden

Foto: Patrik Leonardsson

Anslutande cykelleder

Flera cykelleder ansluter till Hylteleden och möjliggör en än större upplevelse för dig.

Kattegattleden 390 km

En cykelled från Helsingborg i söder till Göteborg i norr. Årets cykelled i Europa 2018. Du kan ansluta till turen vid Halmstad slott i Halmstad. Mer om Kattegattleden på kattegattleden.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bolmen runt 111 km

Bolmen Runt som är en härlig cykeltur på 111 km som ibland går nära vattnet och ibland genom djupa skogar. Du kan ansluta till turen i Unnaryd. Mer om Bolmen runt på naturkartan.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Unnen runt 50 km

En tur runt flera små mysiga sjöar. Du kan ansluta till turen i Unnaryd. Mer om Unnen runt på naturkartan.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Banvallsleden 250 km

Banvallsleden använder två nedlagda smalspåriga tågsträckor, Halmstad – Bolmens och Karlshamn – Vislanda – Bolmens järnvägar. Leden är 250 km lång. Du ansluter till Banvallsleden i Halmstad eller via Bolmen runt. Mer om Banvallsleden på banvallsleden.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Laxaleden 25 km

Upptäck östra delen av Halmstad från cykelsadeln. Här finns arkitektoniska mästerverk som sexkantiga Snöstorps Kyrka och Halmstads unika Stadsbibliotek. Cykla längs Nissans forsande vatten och pausa till vid Östra Strandens vackra sanddynor. Mer om Laxaleden på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tylösandsleden 25 km

Upptäck västra delen av Halmstad med Galgbergets lummiga bokskog och Tylösands vidsträckta stränder. Dröm dig tillbaka i historien till ett enormt vikingaslag med hundratals skepp eller smyg mellan Vallgatans mysiga korsvirkeshus. Mer om Tylösandsleden på destinationhalmstad.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Släktleden 80 km

Leden tar dig på en 80 km lång tur i Långarydssläktens fotspår. Leden är inte skyltad utan kartan visar alternativa vägar istället för riksväg 26. Kartan tar dig på cykel, asfalt- och grusvägar mellan Halmstad, Hylte och Gislaved som är de kommuner där det bor procentuellt flest Långarydssläktingar i Sverige. Mer om Släktleden på hylte.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelled Femsjö och Färgensjöarna 18km, 21km, 40km

En lärande och upplevelserik led med fantastisk natur och kultur. Det finns tre alternativ på Färgensjöarna runt, Den korta leden är på 18 km, mellanleden är 21 km och den långa på hela 40 km. Mer om Femsjö och Färgensjöarna på femsjo.com. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.